Beti Galizan ("Sempre en Galiza"ko pasarteak) / Alfonso R. Castelao ; [euskaratzailea, Bego Montorio] - Castelao, Alfonso R. (1886-1950) (Erreferentziak (Susa), 1987)
Galegotasunaren biblia da "Beti Galizan". Oinarrizko liburua nazionalista galegoentzat. Urte askoren buruan mamitutako lana, ideia-sistema oso eta itxi bat baino, galegotasunaren sentimendua, inferioritatezko egoeran eta zapaldurik bizi den herri baten nortasun historikoa erakusten zaigu orrialdeotan. Egun, Castelaoren pentsmendu politikoa bereganatu egin du herri galegoak, eta "Beti Galizan" nahitaezko abiapuntua da Estatu Españoleko nazio historikoen eskubideei buruz hasterakoan. Liburu honekin oparirik ederrena eskaini zion Castelaok bere herriari: galego izatearen kontzientzia eta harrotasuna. Euskaldunoi buruz hain gauza ederrak dakartzan "Beti Galizan" lanaren antologia honekin, euskaldun guztiok Castelaori zor diogun zorraren zati bat kitatu nahi izan du Susa editorialak.