Ivo Laberen kronika - Nel.lo, David; Castro, Beatriz; Meabe, Miren Agur (Barakaldo : Giltza, 2022)
Ivo Labe labezomorroa eta bere familia handia zoriontsu bizi dira Kantadera andrearen etxean. Baina dena aldatu egiten da ihes egin behar dutenean. Bidaian zehar zoritxar izugarriei egin beharko diete aurre labezomorroentzako paradisua den Apolo hotelera iritsi arte. Hotelean beste labezomorro espezie batekin lehiatu beharko dute; maila gorenekoak direla uste dute eta Labe familia inbaditzaile gisa hartzen dute. Eta hori gutxi balitz bezala... erbesteari berriro ekin beharko diote laster.
10 urtetik aurrera (berdea)
La crónica de Ivo Cukar
Edebé Haur literatura saria 2020
Keywords: Arrazismoa; Adiskidetasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak