Ewok bat lorategian - Ramos, Pedro; Gabiria, Julen (Barakaldo : Giltza, 2022)
Zoek, bere neba txiki Daviden jarreraz kezkatuta, mezuak idazten dizkio iluntasunez betetako zulotik ateratzen saiatzeko. Davidi, hamasei urte dituela, bizitzen jarraitzeko arrazoiak aurkitzen kostatzen zaio. Egun oso batean zehar, zorotzat jotzen den eta lorategian ewok bat duela uste duen gizon batekin izandako topaketak ustekabeko tokietatik igarotzea eragingo du.
12 urtetik aurrera (horia)
Un ewok en el jardín
Edebé gazte literatura saria
Keywords: Depresio mentala -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Gaixotasunak; Itxaropena; Adiskidetasuna; Animaliekiko maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak