Ewok bat lorategian / Pedro Ramos ; [itzultzailea, Julen Gabiria] - Ramos, Pedro (Periskopioa (Giltza), 2022)
Zoek, bere neba txiki Daviden jarreraz kezkatuta, mezuak idazten dizkio iluntasunez betetako zulotik ateratzen saiatzeko. Davidi, hamasei urte dituela, bizitzen jarraitzeko arrazoiak aurkitzen kostatzen zaio. Egun oso batean zehar, zorotzat jotzen den eta lorategian ewok bat duela uste duen gizon batekin izandako topaketak ustekabeko tokietatik igarotzea eragingo du.