Munduko maskotarik hoberena - Squilloni, Adriana; Letelier, Karina (Madril : Bookolia, 2022)
Hirian barnako ibilalditxo bat parke batera bidean, bi lagunen arteko hitzaldia barraskilo baten ezaugarri paregabeei buruz: munduko maskotarik hoberenari buruz. Munduko maskotarik hoberena gauza txikiekiko maitasunaz eta umeen begiradaren ahalmen eraldatzaileaz mintzo zaigu. Arianna Squillonik istorio eder bat sortu du, bi adiskideen arteko solas labur eta erraz baten bidez: nesketako bat ameslariagoa da eta barraskilo txiki batez maitemindu da, munduko maskotarik hoberenaz; bestea analitikoagoa da; lehenak ikuspegi hiperboliko batez begiratzen dio animaliatxoari; bigarrenak munduan dagokion lekuan kokatzen du, egiazko datuak emanez. Fikziozko album bat duzue hau, informazio-albumen ukituak ere badituena: adiskidantza eta askatasuna dohain paregabeak direla uste duen album bat.
5 urtetik aurrera (urdina)
La mejor mascota del mundo
Keywords: Adiskidetasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura