Euskara eta Literatura : Lehen Hezkuntza 2 - Artolazabal, Amaia; Lertxundi Panadero, Junkal; Baztarrika, Belen; Arozena, Idoia; Lukas Odriozola, Ainhoa; Aramendi, Juanma; Eibar, Eider; Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda; Garayoa, Sandra; Olaso Bengoa, Xabier; Gurrutxaga, Maite; Zubizarreta, Patxi; et al. (Donostia : Ikaselkar, 2022)
KIMU proiektuak ikaslearen hizkuntza- eta literatura-komunikaziorako konpetentzia garatzen lagundu nahi du; irakurle eta idazleak heziz, irakurketa-idazketaren ikuspegi soziokonstruktibistan oinarrituz. Heziketa literarioa sustatu, egoerak barneratu eta esperimentatuz sormena bultzatu eta prozesuari garrantzia emanez. Ahoz eta manipulatiboki egindako jardueretatik abiatuta (testu literarioak irakurri eta entzutea, testuekin jolastea...) eta ahozko jarduerak (kontaketa, deklamazioa, antzezpena) nahiz idatzizkoak (bildumak) helburu, hizkuntza idatziarekin aritzeko, jolastu eta gozatzeko laborategi txiki bat da. Hainbat oinarrizko trebetasun lantzen dira: ulermena, sormena, ereduetan oinarritutako ekoizpena, ekoizpen librea. Egitura finkoa dute fitxa-bilduma guztiek. Formatu horizontal eta garbia dute, haurren kodetze- deskodetze ahaleginetan, saiakeretan, trebakuntzan eta entrenamenduan laguntzeko. Orriak solte erabil daitezke, irakasleari materiala espazio desberdinetan eta ordena aldatuz erabili ahal izateko askatasuna emateko.
2.1. Letren jolaslekuan 2.2. Hanka, moko eta buztan 2.3. Tik, bakarrik. Tak, ikarak 2.4. Itsas haizea dabil 2.5. Itzal itzela 2.6. Zarata do maiorrean
LH, 2. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2021eko deialdia) Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2022ko deialdia)
2021/05/07 (2.1.) 2021/07/12 (2.2.) 2021/10/21 (2.3.) 2021/11/16 (2.4.) 2021/11/23 (2.5.) 2022/02/08 (2.6.) 2021/04/28 (material manipulatiboa)
Keywords: Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak