Euskara eta Literatura : Lehen Hezkuntza 2 / [curriculum diseinua eta koordinazioa, Amaia Artolazabal Amilleta ; sorkuntza, Junkal Lertxundi Panadero ; edizioa, Idoia Arozena ; diseinua, Juanma Aramendi eta Ainhoa Lukas ; maketazioa, Ainhoa Lukas] - Artolazabal, Amaia; Lertxundi Panadero, Junkal; Baztarrika, Belen; Arozena, Idoia; Lukas Odriozola, Ainhoa; Aramendi, Juanma; Eibar, Eider; Arrieta Malaxetxebarria, Yolanda; Garayoa, Sandra; Olaso Bengoa, Xabier; Gurrutxaga, Maite; Zubizarreta, Patxi; et al. (EIMA 4 (2021eko deialdia), 2022)
KIMU proiektuak ikaslearen hizkuntza- eta literatura-komunikaziorako konpetentzia garatzen lagundu nahi du; irakurle eta idazleak heziz, irakurketa-idazketaren ikuspegi soziokonstruktibistan oinarrituz. Heziketa literarioa sustatu, egoerak barneratu eta esperimentatuz sormena bultzatu eta prozesuari garrantzia emanez. Ahoz eta manipulatiboki egindako jardueretatik abiatuta (testu literarioak irakurri eta entzutea, testuekin jolastea...) eta ahozko jarduerak (kontaketa, deklamazioa, antzezpena) nahiz idatzizkoak (bildumak) helburu, hizkuntza idatziarekin aritzeko, jolastu eta gozatzeko laborategi txiki bat da. Hainbat oinarrizko trebetasun lantzen dira: ulermena, sormena, ereduetan oinarritutako ekoizpena, ekoizpen librea. Egitura finkoa dute fitxa-bilduma guztiek. Formatu horizontal eta garbia dute, haurren kodetze- deskodetze ahaleginetan, saiakeretan, trebakuntzan eta entrenamenduan laguntzeko. Orriak solte erabil daitezke, irakasleari materiala espazio desberdinetan eta ordena aldatuz erabili ahal izateko askatasuna emateko.