Korapiloak / Betzaida Urtaza Elizburu ; Maitane Ormazabal coacha eta Xabin Fernandezen elkarlanarekin ; [azala eta ilustrazioak, Amaia Naberan Urkiaga ; itzulpenak, Aintzane Atela] - Urtaza Elizburu, Betzaida (Amesgile, 2022)
Liburu hau bizirik dauden sei istoriok osatzen dute, eta irakiten dagoen salda bat da. Bertan, berebiziko garrantzia duten eta gure inguruan pil-pilean dauden tabu gaiak ezagutarazten dira. Argia ikusi dezaten, normalizatzen saiatu gaitezen eta sendatu ditzagun. Bada, bakoitza mundu oso desberdina, bakarra eta ederra gara, eta, beraz, elkar errespetatu behar dugu. Nerabeentzat zein helduentzat eleberri aproposa da. Azken finean, irakurtzeko, hausnartzeko eta ikasteko liburua da. Izan ere, bakoitzak garen bezala maitatu behar dugu gure burua, eta hazitxo hori, tolerantziarekin batera, irakasten saiatu; umeengan zoriontasuna eta segurtasuna kimatu dadin, etorkizuneko helduak izango baitira.