Erasoa Sa Murai katuen herrialdean / testua, Sébastien Perez ; marrazkiak, Benjamin Lacombe ; [itzulpena, Bakun SL (Amets Santxez Munain)] - Perez, Sébastien (Xeherlock detektibea (Ibaizabal), 2021)
Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. Izua zabaldu da Tokion! Madarikazio batek hiria hartu du, eta katuak estatua bilakatzen ditu. Xeherlock ikertzen hasi da, egia jakiteko. Xeherlock eta haren lagunak prest daude edozertarako, baita Sa Murai katu izugarriei aurre egiteko ere!