Erreginaren lepokoaren lapurreta / testua, Sébastien Perez ; marrazkiak, Benjamin Lacombe ; [itzulpena, Bakun SL (Amets Santxez Munain)] - Perez, Sébastien (Xeherlock detektibea (Ibaizabal), 2021)
Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. Austrian, 1763. urtean. Arraio beltza! Lisabete erreginaren lepokoa desagertu egin da! Xeherlockek ordu batzuk baino ez ditu erreginaren dantzaldia hasi aurretik, misterioa argitzeko. Bere lagun txoriekin, txakurrekin eta trikuarekin batera, Xeherlock berehala abiatu du lapurraren arrastoaren atzetik.