Okaranak - Korta, Gabriel ([Lasarte-Oria] : Susa, 1987)
Gabriel Korta "Isiletik" izeneko poema-sorta ttipi baina sorpresibo batez kaleratu zitzaigun lehenbizikoz, Ustela sailean. Hasierako hark ibilitako bideak orain "Okaranak" honetan segida egokia kausitzen du, egilearen poemagintzaren barruan estilo finkapenaren barruan urrats berria suposatzen duelarik. Bere buruari neurria hobekiago hartu izan balio lez, bertso-neurri ttikian inoiz baino erosoago mugitzen zaigu Gabriel, koplari baina mugak hautsiz. Gure poeta hau ez dugu hitz eta neurri haundien zale, baina bertso bakoitzean, sakontzea merezi duen trinkotasun batez mozorroturik, munduaren bere ikuskera isuriz doakigu.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak