Hilezkorra : otsoaren begirada - Morillo, Fernando (Irun : Gaumin, 2018)
Zenbait gorpu agertu dira Hernanin, guztiak oso modu bortitzean hilak. Bittor, hilda zegoen gizon bat, esnatu egin da Donostian. Ez daki zer gertatu zaion, oso bitxi sentitzen dela bakarrik. Aitziberrek, arkeologia maite duen neska gazteak, oso aurkikuntza berezia egingo du Hernanin bertan, ezkutaturik zegoen antzinako leize batean. Hura gutxi ez eta, Hernaniko inguruetan, bi hiltzaile dabiltza aske. Gizatiarra bata, hilezkorra bestea. Ze opari dakar hilezkor bihurtzeak? Ze amets? Ze prezio? Kondairen xuxurla, beharbada, ez dago guk uste bezain urrun. Arbasoen harri-margoak, otso basatiaren ulua, lamia eternoa... Ginena eta garena. Kondairetan gordetzen da gure argia. Eta berdin onartu nahi ez genukeen alderdi iluna, gure itzal suntsigarria. Zeure barru gordea ezagutzeko prest? Badu gainera informazio eta eduki gehigarrietarako sarbidea qr kodearen bidez
13 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura