Mundua ulertzeko ipuinak 2 / Eloy Moreno ; azala eta irudiak, Pablo Zerda ; itzulpena, Fernando Rey Escalera - Moreno, Eloy (Denonartean, 2022)
Urte hauetan irakurleek hainbeste eman didazue ezen zorretan sentitzen bainintzen zuekin. Horregatik erabaki dut ni naizenaren parte bat oparitzea zuei. Hemengo testu hauek moldatu dute nire izateko modua. Antzinako ipuinak dira, ia galduak, eta gaur egungo denboretara egokitu nahi izan ditut. Egoerak aldatu ditut, pertsonaiak, hizkera... Baina muina, mamia, betikoa da: mundua ulertzen laguntzen digun hori.