Aise oporretan : berrikustea : Euskara, Matematika, Ingurunea, Plastika, Gaztelania, Ingelesa : Lehen Hezkuntza 5 / [testua, Idoia Aranberri, Joseba Sancho ; irudiak, Pit-a-Pat Estudio, Joaquín Marín, Domingo Benito ; zuzenketa, Amaia Lasheras, Josu Goikoetxea, Jon Ander Rojo ; proiektu-zuzendaritza, Ainhoa Basterretxea, José Tomás Henao] - Aranberri, Idoia (Aise oporretarako koadernoak (Zubia), 2010)
Oporretan nora zoazen, haraxe eraman beharko dituzu "aise koadernoak". Behinik behin, gozatuz ikasi nahi baduzu, edota ikasiz gozatu. Oporrak eta ikastea ez baitaude kontrajarrita. Ez, horixe! Aurreko ikasturtea ondo biribiltzeko, eta hurrengoa biribil hasteko, "aise koadernoak dituzu": Euskara, Matematika, Ingurunea... Arin eta aise egiteko ariketak, diseinu erakargarria... Atera etekina zure oporraldiari.. Liburu hau Lehen Hezkuntzako Berrikustea 5. mailarako da, erantzun eta guzti.