Kanpotarrak maixu ; Kultur ministrariak ez digu errukirik / Xabier Mendiguren Elizegi - Mendiguren Elizegi, Xabier (Antzerkia (Susa), 1987)
Liburu honetan bi lan biltzen dira, beasaindar Xabier Mendiguren egile gaztearenak: " Kanpotarrak maisu" eta "Kultur ministrariak ez digu errukirik". Biak 1985eko uda-udazken bitartean idatziak. "Kanpotarrak maisu" esan daiteke kasik alegia bat dela, edo parabola bat. Erdi Aroan kokatutako ekitaldiek gaur egunekoarekin erlazio -edo behintzat islada- zuzena erakusten dute. Lan honek Iparraldeko EATBk antolatutako 1985eko "Telesforo de Monzon" antzerki saria irabazi zuen, Pantxoa Etxegoin eta Daniel Landartek idatzitako "Gazteluko mutxurdinak" obrarekin ex aequo. Bigarren lanean ("Kultur ministrariak ez digu errukirik"), gaia gaur egunekoari zuzen-zuzenean lotzen zaio baina fartsaren ildotik abiatzen da aski klarki. Berarekin batera argitaratzen den beste obrarako aski kontrapuntu egoki eta eskergarria.