Zergatik nago mundu honetan? / Malen Etxebeste Lekuona - Etxebeste Lekuona, Malen (Hipatia (1545 argitaletxea), 2022)
Malenek hamaika urte zituenean idatzitako poema eta ipuin filosofikoa liburu batean bildu eta argitaratu ditugu 1545 argitaletxean, eta garai hartan bere taldekideekin batera inauguratutako Hipatiaren Lorategiaren prozesuko dokumentuak ere topatuko dituzu bertan. Bereziki haurrei zuzenduta dago material hau, baina gazte eta helduek erabiltzeko ere interesgarria da, bertan planteatzen diren gai eta galdera filosofikoek ez baitute adinik. Haur eta gaztetxoekin erabiltzeko edo norberak etxean irakurtzeko, Haurtzaro Ikastolako ikasle batek idatzi eta ilustratutako liburua lortzeko aukera paregabea da hau.