Charles Darwin : autobiografia eta gutun hautatuak : (Francis Darwinek bilduak) - Darwin, Charles (1809-1882); Darwin, Francis (1848-1925); Abrisketa, Juan Ignacio (Donostia : Gaiak, 2006)
Liburua Charles Darwinen seme batek (Francisek) osatu zuen. Francis Darwin botanikari bikaina izan zen, eta aitarekin batera lan egiteko aukera izan zuen. Liburuak bi zati nagusi ditu. Lehena, Charles Darwinek bere ilobentzat, eta argitaratzeko inolako asmorik gabe, idatzi zuen autobiografia xume bezain polita da. Bigarrena, Francis semeak aukeratutako gutunek osatzen dute: Darwinek bere garaiko zientzialariei, naturalistei, senideei, lagunei eta baita pertsona ezezagunei ere idatzitako ezin konta ahala gutunek -eta haiengandik jasotakoek- ikuspegi zehatz-zehatza eskaintzen digute Darwinen izaeraz eta pentsamoldeaz, haren lan itzelaz, haren liburuek eragindako eztabaidez eta abarrez. Bestalde, liburuak ongi azaltzen du Darwinek Beagle ontzian egin zuen bost urteko bidaia noraino izan zen erabakigarria bai haren bizitza intelektualari dagokionez, bai biologiaren historiaren ikuspuntutik.
Liburu honek Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntza jaso du
Charles Darwin, His Life Told in an Autobiographical Chapter and in a Selected Series of his Published Letters
Keywords: Darwin, Charles -- (1809-1882) -- Korrespondentzia; Zientzia-dibulgazioa; Autobiografiak; Monografiak