Sorginen mundua / [testuak] Aritza Bergara ; irudiak, Raquel Alzate : [itzulpena, Joxe Rojas] - Bergara, Aritza (Mitologika (Astiberri), 2002)
Liburua osatzen duten bost elezaharrek ikuspegi zabal-osoa eskaintzen digute, sorginak nola ikusi izan diren ulertzeko: gizateriaren etsai diren sorgin gaiztoetatik, kristautasunaren aurreko kulturaren gordetzaile diren emakume jakintsuetara.