Lezo'ko baserriak, oroitu ditzala herriak / Javier Salaverria - Salaverria, Javier (1545 argitaletxea ; Udala, 2021)
Eneko Salaberria diseinatzaileak Javier Salaberria aitak duela 51 urte Lezoko baserri gehienei ateratako argazki bilduma berreskuratu du. Etxean, txikitatik izan dute jatorrizko albuma, eta haren esanetan, askotan aipatu izan genuen altxor horrek, nolabait, Lezora itzuli behar zuela, herriarentzat egindako zerbait zelako. Javier Salaberriak afizio asko zituen, semearen esanetan, eta horietako bat zen argazkigintza. Urteetan zehar proiektua atzeratu bazuen ere, iaz argazkien berrogeita hamargarren urteurrena bete zela baliatuz, Salaberriak baserrien irudien negatiboak bilatu eta banan bana eskaneatu zituen. Ondoren, udalaren laguntzaz, liburua maketatu eta argitaratzeko aukera izan zuen. Liburuak etxekoen hitz batzuk jaso ditu ere