Kristalezko kaiola - Santos, Julio; Pérez, Patricia; Olano, Antton; Elustondo, Miel Anjel ([Donostia] : Xarpa Books, 2022)
Kaixo! Txano dut izena, eta anaia biki bat dut: Oscar. Gustuko dituzu animaliak? Guri asko gustatzen zaizkigu, eta onartezina zaigu haiei tratu txarrak ematea. Eskolakoekin hiriko delfinariora egindako bisita batean, zerbait susmagarria ikusi genuen, eta ikertzea erabaki genuen. Kontua da eskaintzen zuten ikuskizuna ez zela zirudien bezain xaloa eta polita, eta guk ekintzara pasatzea erabaki genuen. Animalia haiei nolabait lagundu behar genien. Eta ustekabeko aliatu batzuek oso laguntza baliagarria eman ziguten. Erreskatean parte hartu nahi?
8 urtetik aurrera (gorria)
La jaula de cristal
Keywords: Misterioa; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura