Muskuiluak afaltzeko - Vanderbeke, Birgit; Irazustabarrena Barriola, Ainhoa (Donostia : Pasazaite, 2012)
Istorioaren kontatzailea, anaia eta ama laneko bidaia batetik iristear den aitaren zain daude. Familia-ohiturei jarraikiz, muskuiluak dituzte afaltzeko, aitaren itzulera ospatzeko. Betiko moduan prestatu dute dena, aitak nahi izaten duen moduan. Hala ere, pixkanaka ulertzen dute gau hori ez dela besteak bezalakoa izango; izan ere, orduek aurrera egiten dute eta aita ez da etxera iristen. Esaldi kiribilduen bakarrizketa baten bidez, familia-hierarkia tradizionalaren -non arauak beldurraren bidez inposatzen diren- kritika bat aurkezten digu Vanderbekek..
Das Muschelessen
Keywords: Helduentzako Literatura