Artiadi : adimen artifizialarekin osatutako 40 olerki / Beñat Erezuma eta GPT-3 - Erezuma, Beñat (Beñat Erezuma, 2022)
Posible al du Adimen Artifizialak poesia liburu bat idaztea? Maitasuna, heriotza gorrotoa, laguntasuna eta bestelako gaiak proposatu dizkio Beñat Erezumak GPT-3 teknologiari eta 40 olerki hauek izan dira Adimen Artifizialaren erantzuna. Liburu bihurtu den ariketa honen bidez, Beñatek aztertu nahi izan ditu teknologia horrek artea eta sorkuntzan eskaini ditzakeen aukera berriak. Hurrengo iraultza dator Adimen Artifizialaren eskutik ea euskarak ere baliatu beharko ditu tresna horrek ematen dituen aukerak, bizirik izan nahi duen hizkuntzak hor ere helduleku bat gehiago aurkituko baitu.