Berriro igo nauzu : hamaika poetika labur = Once poéticas breves / Aritz Gorrotxategi, Felipe Juaristi, Juan Ramon Makuso, Pello Otxoteko - Gorrotxategi Mujika, Aritz; Juaristi, Felipe; Makuso, Juan Ramon; Otxoteko Vaquero, Pello (Saiakera (Balea Zuria), 2022)
Zertarako poesia? Galderaren zentzua areagotu genezake Camusekin batera: zertarako bizitza? Azken batean, ez dago ziurtasun beterik, eta zalantzaz zalantza gabiltza, erdizka egindako izaki kontraesankor gisa. Zertarako? Ez dago erantzun zehatzik, baina zentzu halako bat bilatzen ahalegintzen gara, harria mendi gailurrera berriro igotzen saiatzen gara.