Kategoriak : (organon) - Aristoteles (K.a. 384-322); Arrizabalaga, Gotzon; Gomez Pin, Victor; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua; Gipuzkoa Donostia Kutxa (Donostia : Gaiak, 1999)
"Kategoriak" liburua "Organon" (Ezagutzarako Lanabesa) obraren zatia da. "Organon" delakoan ezagutza nola eraiki behar den aztertzen da eta hori lortzeko pentsamendua eta mintzaira azertzen dira. Liburu honetan arakatzen diren logika aristoteliarraren oinarrizko elementuak beste obretarako (Erretorikatik abiatuta, Ontologiatik igarota eta Zoologiaraino helduz) gida metodologiko bihurtu dira.
Bibliografia: 139-141. or.
Liburu hau Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura eta Euskara Departamentuaren eta Gipuzkoa Donostia Kutxaren laguntzaz argitaratua izan da
Kategoriai
Keywords: Kategoriak (Filosofia) -- Tratatuak, eskuliburuak, etab; Logika -- Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak