Kategoriak : (organon) / Aristoteles ; itzultzailea, Gotzon Arrizabalaga ; hitzaurrea, Victor Gómez Pin - Aristoteles (K.a. 384-322) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1999)
"Kategoriak" liburua "Organon" (Ezagutzarako Lanabesa) obraren zatia da. "Organon" delakoan ezagutza nola eraiki behar den aztertzen da eta hori lortzeko pentsamendua eta mintzaira azertzen dira. Liburu honetan arakatzen diren logika aristoteliarraren oinarrizko elementuak beste obretarako (Erretorikatik abiatuta, Ontologiatik igarota eta Zoologiaraino helduz) gida metodologiko bihurtu dira.