Psikologiako sei ikerlan / [testugilea] Jean Piaget ; [itzulpenaren arduraduna, Iñaki Azkune Mendia] - Piaget, Jean (1896-1980) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1998)
"Psikologiako sei ikerlan" liburuan Piaget-en pentsakerari buruz sarrera orokor bat biltzen da. Haurren psikologiaz, adimenaz eta hizkuntzaz hitz egiten da baina, espezialistentzat idatzirik dauden eta irakurtzeko zailak diren beste lanak ez bezala, era irakurterraz batez. Liburuaren lehen zatiak haurraren adimen-garapena aztertzen du, jaiotzetik nerabezaroraino; bigarrenean haurraren ezagutza-egiturak, eta psikologia eta epistemologia genetikoa aztertzen dira.; hirugarrenean lengoaia eta pentsamendua dira aztergai ikuspuntu genetikotik; laugarrenean orekaren kontzeptua, psikologiaren eremuan, garatzen da; bosgarrenean pskologia genetikak dituen arazo batzuk (egitura logikoak, pertzepzioa, eta bere baitango ezagutza eta ikasitakoa) aztertzen dira; eta, bukatzeko, adimenaren sorrera eta bere egitura dira Piaget-ek maisuki ikertzen dituen gaiak.