Metodo soziologikoaren arauak - Durkheim, Émile (1858-1917); Sarriegi, Andoni; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Donostia : Gaiak, 1997)
"Metodo soziologikoaren arauak" obrak soziologiaren hiru ikuspegiak garatzen ditu: teoria soziologikoa, metodologia eta ikerkuntza enpirikoa. Liburu honen ardatza gizarte-gertakaria zer den identifikatzea da, zeren horren gain Durkheim-en obra osoa eraikitzen baita. Definizio hori argituz gero gizarte-gertakariak hautemateko arauak eman eta normal eta patologikoa alderatzeko kriterioak argitzen saiatzen da. Durkheim-ek ikerkuntza enpirikotik eredu metodologikoak erakartzea nahi ditu eta horretarako, gizarte-tipologiak ikertuz, gizarte-gertakarien kausak teorizatzen ditu. Liburu honen argitalpenarekin (eta Klasikoak "Hezkuntza eta Soziologia" argitaratu berri duenarekin) euskal kulturak, soziologiari dagokionez, hizkuntza modernoen artean jadanik kokaturik dagoela esan daiteke, beldurrik gabe.
Liburu hau Hezkuntza, Univertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da
Les règles de la méthode sociologique
Keywords: Soziologia -- Metodologia; Monografiak