Big Bang-aren bila (II) / [testugilea] John Gribbin ; [itzulpenaren arduraduna, Iñaki Azkune Mendia] - Gribbin, John (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1997)
"Big Bang-aren bila" bi liburuetan, egungo kosmologia erlatibistari buruzko daukagun ikuskerarik zabalena aztertzen da. Teori komoslogiko klasikoetatik abiaturik, Einstein-en Erlatibitate Teoria Orokorrarraino heltzen da eta, horrekin, unibertsoari buruzko daukagun lehenengo adirazpen fisikoaz. Unibertsoko azterketaren prozesua de Sitter, Friedman, Lemaitre, eta Hubble-ren ikerketekin garatzen da, gorriranzko lerrakuntzaraino helduz eta, horren gainean, unibertsoaren hedapena sustatuz. Gamow eta WEinberg-en eredu standarrarekin egungo kosmologia aurreratuenaren oinarriak jartzen ditu liburuak, eta fisika kuantiko erlatibistaren laguntzarekin, Big Bang-aren hasierako segunduetan gertatutakoa zientifikoki aztertzen saiatzen da. Azkenean, Hawking-en ereduak unibertsoaren sorkuntza nola gertatu zen adieraziko digu.