Etika protestantea eta kapitalismoaren izpiritua - Weber, Max (1864-1920); Perez Fernandez, Josal; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Donostia : Gaiak, 1996)
"Etika protestantea eta kapitalismoaren izpiritua" obra da Weberren lanik bikainena, famatuena eta bere pentsaera hoberen biltzen duena. Liburu honen protestantismoaren ideologia eta kapitalismoa nola duaden uztartutik aztertzen da, aurreko pentsamoldearen iraulketa erakarri zuen kapitalismoaren gorakada eta garapen itzela argituz. Luthertar iraultzan txertaturik dagoen azpiegitura ideologikoa aztertzea da Weberren liburuaren helburua. Eta horretarako Erdi Arotik zetorren pentsaeraren ("behartsuarentzat errazagoa da jostorratz baten zulotik igarotzea, aberatsa jainkoaren erresuman sartzea baino") porrrota ikertzen du, horren aurrean luteranismoak sortutako berria (alegia, gizaki lurtarrak zerua mundu honetan irabazi behar duela, eta horretararako bere enpresetan arrakasta izan behar duela, horrek jainkoaren grazian dagoela esan nahi duelako) aztertuz.
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren, Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura eta Euskara Departamentuaren, Gipuzkoa Donostia Kutxaren eta Euskal Herriko Unibertsitatearen laguntza izan du.
Gesammelte Aufsätze zur Religionssoziologie I
Keywords: Erlijioaren soziologia; Kapitalismoa; Protestantismoa; Monografiak