Ekonomiaren historia (II) - Galbraith, John Kenneth (1908-2006); Azkune Mendia, Iñaki; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Donostia : Gaiak, 1996)
"Ekonomiaren Historia" liburua, lehenengo aldiz, 1987. urtean argitaratu zen. Obra hau ekonomia ikertzen erta irakasten bere bizitza eman duen Galbraith-en azken emaitza da. Bertan zera frogatzen du, ekonomi teoria eta pentsaera errealitate historikoak moldatuak izan direla. Hori frogatzeko grekoen garaiekin hasten da ikerketa, gaurko bizitza ekonomikoaren azterketaren aitzindari izan direnekin (Marx, Keynes eta Adam Smith) bukatu arte. Galbratith-ek liburu honetan, egungo ikuspuntutik mende askotako historia ekonomikoa laburtzen digu, gaurko ekonomista profesional, ikasle nahiz pertsona kultoak gure munduaren funtzionamendua egoki ulertzeko oinarrizko bitarteko baliotsuak izan dezan. Hizkuntza desberdinetara itzulia izan den liburu honek berebiziko arrakasta lortu du jadanik, literatuta ekonomikoaren klasiko bat bihurtuz.
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren, Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura eta Euskara Departamentuaren, Gipuzkoa Donostia Kutxaren eta Euskal Herriko Unibertsitatearen laguntza izan du.
Economics in perspective. A critical History
Keywords: Historia ekonomikoa; Monografiak