Ekonomiaren historia (I) / John Kenneth Galbraith ; [itzulpenaren arduraduna, Iñaki Azkune Mendia] - Galbraith, John Kenneth (1908-2006) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1996)
"Ekonomiaren Historia" liburua, lehenengo aldiz, 1987. urtean argitaratu zen. Obra hau ekonomia ikertzen erta irakasten bere bizitza eman duen Galbraith-en azken emaitza da. Bertan zera frogatzen du, ekonomi teoria eta pentsaera errealitate historikoak moldatuak izan direla. Hori frogatzeko grekoen garaiekin hasten da ikerketa, gaurko bizitza ekonomikoaren azterketaren aitzindari izan direnekin (Marx, Keynes eta Adam Smith) bukatu arte. Galbratith-ek liburu honetan, egungo ikuspuntutik mende askotako historia ekonomikoa laburtzen digu, gaurko ekonomista profesional, ikasle nahiz pertsona kultoak gure munduaren funtzionamendua egoki ulertzeko oinarrizko bitarteko baliotsuak izan dezan. Hizkuntza desberdinetara itzulia izan den liburu honek berebiziko arrakasta lortu du jadanik, literatuta ekonomikoaren klasiko bat bihurtuz.