Elementu piktorikoei ekarpena - Kandinsky, Wassily (1866-1944); Agirre Alonso, Edorta (Donostia : Gaiak, 1996)
"Elementu piktorikoen ekarpena" obrak Kandinsky-ren bi aportazio teorikorik garrantzitsuenak ("Izpiritualtasunaz artean" eta "Puntua eta lerroa planoan") osatzen ditu. Oso pedagogiko eta ulergarri diren bi liburuki hauek artearen historiako oinarrizko materiala bihurtu dira eta hizkuntz askotara itzuliak izan dira, oraingo honetan euskaraz ere irakurtzeko aukera dugularik.
Izpiritualtasunaz artean ; Puntua eta lerroa planoan
Über das Geistige in der Kunst Punkt und Linie zu Fläche
Keywords: Pintura abstraktua; Arte-estetika; Monografiak