Elementu piktorikoei ekarpena / [testugilea] Vasili V. Kandinsky ; [itzulpenaren arduraduna, Edorta Agirre] - Kandinsky, Wassily (1866-1944) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1996)
"Elementu piktorikoen ekarpena" obrak Kandinsky-ren bi aportazio teorikorik garrantzitsuenak ("Izpiritualtasunaz artean" eta "Puntua eta lerroa planoan") osatzen ditu. Oso pedagogiko eta ulergarri diren bi liburuki hauek artearen historiako oinarrizko materiala bihurtu dira eta hizkuntz askotara itzuliak izan dira, oraingo honetan euskaraz ere irakurtzeko aukera dugularik.