Munduari buruzko nire pentsamoldea - Einstein, Albert (1879-1955); Seelig, Carl; Azkune Mendia, Iñaki (Donostia : Gaiak, 1993)
"Munduari buruzko nire pentsamoldea" izeneko obrak Einsteinek bere bizitzan zehar arduratutako pentsamenduaren eremu desberdinak biltzen ditu. Gure kosmoikuskera irauli zuen zientzialari honek buruturik idazkiak, solasaldiak, hitzaldiak eta omenaldiak aitzakitzat hartzen dira izugarri sakona eta sarkorra den liburu hau egituratzeko. Etika, filosofia eta zientzia-erlijioaren inguruko galderek liburu honen zati handiena betetzen dute, arazo politikoek, gerrak eta bakezaletasunak ere tarte garrantzitsua dutela. Guzti honekin batera, beste ikasketa zientifiko zenbait egituratzen dira (Erlatibitatearen sorrera, zientziaren bilakaera Kepler eta Galileorekin hasi Lorentz eta Poincarérekin bukatzeko, zientziaren filosofia, metodo zientifikoa, etab.).199
1993/02/04
Mein Weltbild. Herausgegeben von Carl Seelig
Keywords: Filosofia; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak; EIMAk onetsitako materialak