Gizakia bere arimaren bila (II) / [testugilea] Carl G. Jung ; [itzulpenaren arduraduna, Luis Mari Larrañaga] - Jung, C. G. (Carl Gustav) (1875-1961) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1994)
"Gizakia bere arimaren bila" obrak Freud-en psikoanalisiaren berrikusketa kritikoa egiten du. Horretarako bere garaiko psikoanalista askok defendaturiko izera erreduzionista-biologikoaren aurka azaltzen da, psikiko denaren orotasuna azpimarratuz. Psikoanalisiaren izaera sozialada Jung-en tesirik nagusiena, zeina "arketipo"aren (inkontziente kolektiboak oinarrizko zenbait egoeren aurrean erantzuteko duen sinboloen multzoaren) inguruan egituratzen baita. Kontziente-inkontzientearen arteako erlazioa, Freud-en ametsei buruzko interpretazioaren berrikusketa kritikoa, libidoaren izaera eboluzionatuz diohan energia psikikoa; hauek dira liburu honen gairik garrantzitsuenak. Obra honek garrantzia izan du padadigma psikoanalitikoan, eta hizkuntz askotara itzulia izan da.1993/02/04