Lurreko zientzien iraultza : kontinenteen jitotik plaken tektonikora / [testugilea] Anthony Hallam ; [itzulpenaren ardura, Iñaki Azkune Mendia] - Hallam, Anthony (1933-2017) (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 1993)
"Lurreko zientzien iraultza: kontinenteen jitotik plaken tektonikara" deituriko obrak Geologi Zientziek azkeneko urteetan eman dituzten jauzi iraultzaileak aztertzen ditu. Eskuliburu honek kontinenteen jitoaz dauden hipotesiak eta beraiek ekarri dituzten ondorioak, euren testuinguru zientifiko eta historikoan aztertzen ditu. Kontinenteen mugimenduak, sumendien leherketan, lurrikaren eraginak edota itsasoen hondoko forma bitxiak egoki ulertzeko, oinarrizkoa dugu liburu hau. Plaken tektonika da, erlatibitate, fisika kuantiko, eboluzioaren teoria eta psikoanalisiarekin batera zientzia modernoaren garapenaren oinarri diren bost nukleoetako bat. Hau nahikoa izan beharko litzateke obra garrantzitsu hau euskaratzeko eta, jakina, irakurtzeko.