Erdi Aroko historiarako berrogeita hamar hitz nagusi - Bonnassie, Pierre (1932-2005); Larrañaga, Luis Mari (Donostia : Gaiak, 1994)
"Erdi Aroko historiarako berrogeita hamar hitz nagusi" deituriko obrak Erdi Aroko historiaren inguruan egun dauden galdera garrantzitsuenei erantzun zuzena ematen die. 1000 urte iraun zuen Erdi Aroan zehar bai hitzak bai hitz horiek zuten esangurak aldatu ziren eta obra honetan aldaketa horietaz informazio jantzia izango duzu, Ertaroko Mendebaldearekin zerikusi duten gai guztiak aztertzen direlarik: ekonomia, paisaiak, teknikak, erakundeak, pentsamoldeak, sineskerak,... Oinarrizko liburua beraz, Erdi Aroa bere osotasunean ezagutzeko eta garai historiko honetaz daukagun irudi geldia errotik aldatzeko. Euskara mailan ere aportazio garrantzitsua dugu liburu honena, zeren eta Erdi Aroko terminologia orokorraz hemen bezalako lana ez baitzen orain arte gure artean argitara eman.
Les cinquante mots clefs de l´histoire médiévale
Keywords: Erdi Aroko historia -- Hiztegiak; Monografiak; EIMAk onetsitako materialak