Jentilak : erraldoi hilezkorrak / Aritza Bergara ; [euskaratzea, Eneko Gonzalez] - Bergara, Aritza (Euskal mitologia (Eguzkilore Liburuak), 2021)
"Jentilak. Erraldoi hilezkorrak" trilogiaren bigarren zatia da, lehenengo liburuaren arrakastaren ostean, eta irakurleek eskatuta, jarraipena argitaratzen dugu. Thrillerrak eta euskal mitologia gustuko baduzu, eleberri hau ezin galdu. Gizakiaren desiorik handienetako bat, gizartearen hasieratik, heriotzari iseka egitea da. Izaki batzuk hainbat hamarkadatan bizi daitezke eta beste batzuk egun batzuk baino ez. Horren ondorioz, genetikak aspalditik aztertu du gaia, giza bizitza luzatzen saiatzeko. Euskal Herrian, enpresaburu batek bilaketa horri ikuspegi berri batetik ekitea erabaki du. Jentilak, antzinako erraldoi-arraza, askorentzat desagertuta, ezkutuan bizi dira mendeetan zehar, beste batzuen ustez... Beraien geneetan sekretua aurkitzeko aukera dela eta, espedizio bat antolatu da, ale bat harrapatu eta aztertzeko. Lortuko ote dute?