Brunok ez du eskolara joan nahi / [testua] Pau Roigé ; marrazkiak, Anna Vaquero ; [itzultzailea, Xabier Olaso] - Roigé, Pau (Paper txoriak. Sail gorria (Ibaizabal), 2022)
Brunok ez du eskolara joan nahi, bere lagunik onena gaixorik dagoelako.Gaur Bruno ez doa pozik eskolara. Lagun mina gaixo dago eta ez daki norekin jolastuko den atsedenaldian. Kostatu egiten zaio lagunak egitea. Ez da ondo moldatzen futbolean edo kartetan. Ezta abesten ere. Hala ere, irakasleak irtenbidea eman dio: Zer daki egiten Brunok inork baino hobeto? Irribarre batekin lotsa gainditzeko istorio bat.