Izan zuhaitz! - Gianferrari, Maria; Sala, Felicita; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2022)
Jarri zutik, tente-tente. Luzatu zure adarrak eguzkirantz. Utzi sustraiei lurrean kiribiltzen. Hartara, tinko eutsiko dizute. Ikusi zeure burua: zuhaitza zara. Eta orain, begiratu zure ingurua. Ez zaude bakarrik. Zuhaitz askoren artean zaude. Horrela, elkarrekin, basoa izango zara. Naturaren, eta izaki bizidunekin batera eta haiek errespetatuz bizitzearen aldeko arrazoibidea. Joaquín Araújo naturalista entzutetsuaren epilogoa du amaieran
6 urtetik aurrera (urdina)
Be a Tree
Hegaldun liburua
Keywords: Zuhaitzak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Naturarekiko maitasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura