Izan zuhaitz! / idazlea, Marai Gianferrari ; marrazkilaria, Felicita Sala ; [itzulpena, Amets Santxez Munain (Bakun SL)] - Gianferrari, Maria (Haurrentzako albumak (Ibaizabal), 2022)
Jarri zutik, tente-tente. Luzatu zure adarrak eguzkirantz. Utzi sustraiei lurrean kiribiltzen. Hartara, tinko eutsiko dizute. Ikusi zeure burua: zuhaitza zara. Eta orain, begiratu zure ingurua. Ez zaude bakarrik. Zuhaitz askoren artean zaude. Horrela, elkarrekin, basoa izango zara. Naturaren, eta izaki bizidunekin batera eta haiek errespetatuz bizitzearen aldeko arrazoibidea. Joaquín Araújo naturalista entzutetsuaren epilogoa du amaieran