Urtebete saguaren basoan - Melvin, Alice; Snow, William; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2022)
Saguak maite du basoan barrena ibiltzea. Maite du lagunei bisita egitea, hala nola azeriari, katagorriari, trikuari, igarabari eta azkonarrari sartu-irten bat egitea. Maite du naturaren aldaketez gozatzea: udaberriko lorren usaina, udako fruituen gozotasuna, udazkeneko koloreen oparotasuna eta, neguko barru-giroan, sutondoko beroa. Basoari arretaz erreparatzen badiozu, laster jabetuko zara zenbat animalia eta landare agertzen diren han, hilabetez hilabete. Eta hegalak altxatzen badituzu, Saguren lagunen etxeak barrutik nolakoak diren ikusiko duzu, han bazeunde bezala.
4 urtetik aurrera (urdina)
Mouse´s Wood
Hegaldun liburua
Keywords: Basoak; Urtaroak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak