Urtebete saguaren basoan / [marrazkiak] Alice Melvin ; testua, William Snow ; [itzultzailea, Amets Santxez Munain (Bakun SL)] - Melvin, Alice (Haurrentzako albumak (Ibaizabal), 2022)
Saguak maite du basoan barrena ibiltzea. Maite du lagunei bisita egitea, hala nola azeriari, katagorriari, trikuari, igarabari eta azkonarrari sartu-irten bat egitea. Maite du naturaren aldaketez gozatzea: udaberriko lorren usaina, udako fruituen gozotasuna, udazkeneko koloreen oparotasuna eta, neguko barru-giroan, sutondoko beroa. Basoari arretaz erreparatzen badiozu, laster jabetuko zara zenbat animalia eta landare agertzen diren han, hilabetez hilabete. Eta hegalak altxatzen badituzu, Saguren lagunen etxeak barrutik nolakoak diren ikusiko duzu, han bazeunde bezala.