Bakartien elkartea - Lozano Carbayo, Pilar; Catalán, Laura; Arana, Aitor (Amorebieta-Etxano : Ibaizabal, 2022)
Istorioa Sirian gertatzen da, errefuxiatuen familia bat Espainiara iritsi arte egiten duen erromesbidean zeharkatzen dituen herrialdeetan eta Madrilen. Egoera arriskutsu batetik ihes egiteko, Jamal eta Amir mutikoen gurasoek bizirik iratueko jolasa irakatsi diete. Baina nahikoa izango ote da hori, Mediterraneoaren beste aldetik Espainiaraino bidaiatzeko? Gainera, euren etxe berriko helbidea ez daukate osorik... Ez daude, ordea, eurek uste bezain bakarrik, eta Arratsaldeko Bakartien Elkarteak lagundu egingo die.
10 urtetik aurrera (berdea)
El Club de los Solitarios
Keywords: Bizirik irautea; Emigratzaileak; Solidaritatea; Familiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak