Bakartien elkartea / Pilar Lozano Carbayo ; marrazkiak, Laura Catalán ; [itzultzailea, Aitor Arana] - Lozano Carbayo, Pilar (Paper txoriak. Sail berdea (Ibaizabal), 2022)
Istorioa Sirian gertatzen da, errefuxiatuen familia bat Espainiara iritsi arte egiten duen erromesbidean zeharkatzen dituen herrialdeetan eta Madrilen. Egoera arriskutsu batetik ihes egiteko, Jamal eta Amir mutikoen gurasoek bizirik iratueko jolasa irakatsi diete. Baina nahikoa izango ote da hori, Mediterraneoaren beste aldetik Espainiaraino bidaiatzeko? Gainera, euren etxe berriko helbidea ez daukate osorik... Ez daude, ordea, eurek uste bezain bakarrik, eta Arratsaldeko Bakartien Elkarteak lagundu egingo die.