12 ipuin klasiko / [irudiak, Carlos Busquets] (Susaeta, 2010)
Ipuinen magia eta irakurketaren plazera ezagutzeko liburu handi bat. Kolore biziko irudi ederrek betetzen dituzte orrialdeak, eta gertaerak xehetasun handiz islatzen dituzte. Istorio egokitua da, esaldi errazak eta eskuz idatzitako letra baititu, txikienek klasiko nagusien eskutik irakurtzen ikas dezaten: Ahatetxo itsusia, Txanogorritxo, Edurnezuri, Txokolatezko etxetxoa, Mari Errauskin, Peter Pan, Erpurutxo, Loti Ederra, Alizia, Banbi, Botadun katua eta Pinotxo.