Ormaetxea : kooperatibismoa, bizitza osoaren ardatz : solasaldi-biografia - Isasti, Armin; Uribe Moreno, Isabel; UZEI (Donostia) ([S.l.] : Armin Isasti, Isabel Uribe, 2021)
Mondragon kooperatibaren lidergoa eraman zuen Josemari Ormaetxeari buruzko solasaldi biografikoa idatzi dute Armin Isasti eta Isabel Uribek, Ormaetxearekin izandako elkarrizketak oinarri hartuta. 1956an kooperatibismoaren esperientziako lehen enpresa, Ulgor Tailerrak, martxan jarri zuen bost sortzaileetako bat izan zen Josemari Ormaetxea (Arrasate, 1926-2019). Arizmendiarrietaren ideiak errealitatean aplikatzeko lan egin zuen bere 60 urteko ibilbide profesional luzean. Laboral Kutxa, Mondragon Unibertsitatea, Ikerlan, Lagun Aro eta Alecoop kooperatiben inspiratzailea izan zen, liburuaren idazleek azaldu dutenez, "utopian sinisteagatik". Enpresagintzan ardura postuak bete zituen, hala nola Ulgorren gerente, Euskadiko Kutxako zuzendari eta Mondragon Korporazioko Kontseilu Orokorreko lehendakari izan zen.
Laguntzaileak: Mondragón. Humanity at work. Finanzas, industria, distribución, conocimiento ; Laboral Kutxa : Arizmendiarrietan Lagunak Elkartea
Ormaetxea. De principio a fin, toda una vida cooperativa
Keywords: Ormaetxea Uribeetxeberria, Jose Maria -- (1926-2019); Kooperatibismoa -- -Arrasate; Monografiak; Biografiak