Lumbung - Aiyub, Azhari; Alberdi, Uxue; Judar, Cristina; Khoury, Nesrine; Aguilar Gil, Yásnaya Elena; Chigumadzi, Panasche; Brown, Harriet C.; Sanyal, Mithu; Apalauza Ollo, Amaia; Urkulo, Iraitz; Mujika Gallastegi, Eskarne; Royo Manterola, Arantzazu; et al. (Tafalla : Txalaparta, 2022)
Indonesieraz, lumbung hitzak «arroz-aletegia» esan nahi du: biltegi kolektibo edo metatze-sistema bat da, Indonesiako landa-eremuetan komunitate batek ekoitzitako uzta gordetzeko erabiltzen dena, etorkizunean baliabide komun partekatu gisa baliatu eta irizpide kolektiboen arabera banatzeko. Hedaduraz, euskarazko auzolan hitzaren antzeko adiera luke, beraz. Horrez gain, esku artean duzun argitalpena ekoizteko sortu den sarearen zerizana ere bada lumbung. Izan ere, zazpi herrialdetako zazpi idazlek ipuin bana idatzi dute auzolanaren inguruan, eta beste horrenbeste argitaletxek argitaratu dute bilduma, zeinek bere hizkuntzan. Auzolanaren hamaika ertz eta ikuspegi ageri zaizkigu, fikzioaren tresnen bidez artez josiak, kultura eta egiteko modu gurean oso errotu baten adierazle askotarikoak.
Keywords: Helduentzako Literatura