Kieveko ilargia - Rodari, Gianni (1920-1980); Alemagna, Beatrice; Iñurrieta, Uxoa ([Bartzelona] : ¡Álbum!, 2022)
Beatrice Alemagnak ilustratutako Gianni Rodariren haurrentzako abesti eder hau bakearen aldeko ereserkirik onena da: salmenten irabaziak Ukrainako eta beste herrialde batzuetako larrialdietarako Save the Childreni emango dizkiote osorik. ¡Âlbum! elkartea gure gizartean irakurzaletasuna eta kultura sustatzeko sortu zen, eta konpromiso hori gure lehen liburuarekin jasotzen dugu. Gianni Rodari haur literaturaren klasiko bat da, publiko eta kritiko arrakasta handiarekin. Errimetatik eta hizkuntza-jolasetatik hasi eta alegia eta eleberrietaraino, bere lanek askatasunaz, eskubideez, duintasunaz eta erantzukizun zibilaz hitz egiten dute, beti ere tonu arin eta sakonez. 1970ean Rodari Hans Christian Andersen saria jaso zuen, haur literaturako Nobel saria. Beatrice Alemagna bere lanak erakusketa ugaritan erakutsi ditu (Munich Jugendibliothek, Montreuil Book Fair, American Society of Illustrators). Nazioarteko sari ospetsuetarako izendatua izan da, hala nola Astrid Lindgren Memoriala eta Hans Christian Andersen. Bere liburuak Boloniako Haur Liburu Azokak, Huffington Postek edo New York Timesek sarituak izan dira.
3 urtetik aurrera (urdina)
La luna di Kiev
Keywords: Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura