Auña / Fito Rodriguez ; [gaztelera eta frantsez itzulpenak, Jose Luis Campo Barandiaran] - Rodríguez, Fito (Adhara, 2022)
Liburuxka honetan, ehun hitz baino gutxiagoko hogeitabat testutan barrena, bidaia egingo du irakurleak. Idazki hauek Pirinioetako kondairei ahotsa emate diete. Hiru asteko ibilaldia izango da, beraz, Barkoxetik Gabardito aterpera eta Sobrarberaino. Artzain eta erromesen bidexka zaharrak zeharkatuz, otsoaren eta hartzaren beldurrez egindako txangoa izango da. Egun otsoa ezta hartza ere han egon ez arren, irakurketa txiki hauetako aspaldiko bi kideek, bertan agertzen diren irudi iradokitzaileekin batera, Pirinioetako duela milaka urteko atmosferan sartuko gaituztelakoan gaude.